Γ. ΚΑΒΒΑΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε
Για παραγγελίες καλέστε μας
στο 2810 881440
  Συνταγές - παραδοσιακές με κουνέλι  
Κουνέλι με μπάμιες

ΥΛΙΚΑ
1 κουνέλι 1500-1800γρ.
200γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κιλό μπάμιες ή 2 κουτιά κονσέρβα
1 κιλό ντομάτα ψιλοκομμένη
ή 2 κουτιά ντομάτα κονσέρβα
αλάτι, πιπέρι, κύμινο
1 μέτριο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τεμαχίζουμε το κουνέλι. Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και ρίχνουμε το κουνέλι.Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ντομάτα και λίγο νερό αν χρειαστεί. Λίγο πριν ψηθεί ρίχνουμε τις μπάμιες μαζί το αλάτι και τα μπαχαρικά. Όταν ψηθεί ρίχνουμε το λεμόνι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
 
 
Κουνέλι γεμιστό

ΥΛΙΚΑ
1 κουνέλι 1500-1800 γρ
200 γρ φέτα
200 γρ ελαιόλαδο
8-10 πιπεριές (κόκκινες, πράσινες, κίτρινες)
3-4 μέτριες ντομάτες πατάτες όσες χρειάζονται.
(Οι πατάτες εφόσον είναι μικρές, μπορούν να μείνουν ολόκληρες για πιο όμορφο αποτέλεσμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε το κουνέλι και κρατάμε μόνο το συκώτι. Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα το συκώτι και λίγο νερό. Ψιλοκόβουμε 2-3 πιπεριές και τις ρίχνουμε και αυτές στην κατσαρόλα. Όταν μελώσει το μίγμα το κατεβάζουμε από την φωτιά και θριματίζουμε μέσα τη φέτα. Τοποθετούμε στο εσωτερικό του κουνελιού, την γέμιση (μίγμα). Ράβουμε το κουνέλι, τοποθετούμε γύρω του πατάτες και πάνω του μεγάλα κομμάτια ντομάτας και πιπεριάς για εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το βάζουμε σε γάστρα σκεπασμένο ή σε ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες περίπου στο grill.
 
 
Κουνέλι λεμονάτο

ΥΛΙΚΑ
1 κουνέλι 1500 – 1800 γρ
200 γρ ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 μέτρια λεμόνια
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τεμαχίζουμε το κουνέλι και το τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό μέχρι να ψηθεί. Σε ένα μπόλ στύβουμε τα λεμόνια και ανακατεύουμε το χυμό τους με 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι κ λίγο νερό. Ρίχνουμε το χυμό στην κατσαρόλα να βράσει για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
(Συνοδεύουμε και με πατάτες τηγανιτές).
 
 
Κουνέλι τηγανιτό

ΥΛΙΚΑ
1 κουνέλι 1500-1800γρ.
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
2-3 μεγάλα λεμόνια
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ τεμαχίζουμε το κουνέλι και ρίχνουμε μέσα το χυμό από τα λεμόνια το αλάτι, μισό ποτήρι νερό και ανακατεύουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε μέσα το κουνέλι και το μίγμα που έχει μείνει στο μπολ. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε στο μισό, τη φωτιά. Όταν ροδίσει γυρίζουμε το κουνέλι από την άλλη πλευρά μέχρι να ψηθεί.
 
 
Κουνέλι αντικριστό ή οφτό

ΥΛΙΚΑ
1 κουνέλι 1800-2200γρ.
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε στη μέση το κουνέλι και το αλατίζουμε καλά. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο για 2 ώρες περίπου.
 
 
Κουνέλι με δενδρολίβανο

ΥΛΙΚΑ
1 κουνέλι 1500-1800 γρ
250 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι κρασιού (125 ml), άσπρο κρασί
ξύδι όσο θέλετε
δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τεμαχίζουμε το κουνέλι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κουνέλι και το δενδρολίβανο. Μόλις το κουνέλι πάρει χρώμα σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κ αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί. Σερβίρετε με πατάτες φούρνου.
 
 
Κουνέλι με χυμό πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ
1 κουνέλι 1500-1800 γρ
70 ml ελαιόλαδο
2 μεγάλα πορτοκάλια
800 γρ τοματάκια αποφλοιωμένα
1 ξύλο κανέλας
3-4 γαρύφαλλα
μισό ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, άσπρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τεμαχίζουμε το κουνέλι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κουνέλι και το δενδρολίβανο. Μόλις το κουνέλι πάρει χρώμα σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κ αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί. Σερβίρετε με πατάτες φούρνου.